De gratis haakpatronen van mijn blog, kan je vanaf nu terugvinden op bovenstaande tabblad, "Fie's patronen". Veel haakplezier.

Bananencake

Overrijpe bananen... ik laat me elke keer 'vangen' aan de drang om bananen te kopen, die dan blijven liggen en niet meer om zomaar op te eten zijn....

Ik zocht op het net en vond dit heerlijke recept en met ingrediënten die ik ook thuis voor handen heb!!!

Het deeg smaakte al lekker, nu nog wachten op het bekken en deze namiddag proeven met een heerlijk kopje koffie!!!!!


Ingrediënten voor 6 personen

120 g boter - 150 g griessuiker - 10 g vanillesuiker - 2 eieren - 3 bananen - 200 g bloem - 1 koffielepel bakpoeder - 1 dl melk

Voorbereiding

Verwarm een oven voor op 180°C.

Bereidingswijze

Meng de boter, griessuiker en vanillesuiker met een elektrische klopper. Voeg de eierdooiers toe en blijf kloppen tot een homogeen mengsel. Bewaar de eiwitten. Plet de bananen met een vork en voeg bij het beslag. Voeg de gezeefde bloem en het bakpoeder toe en meng opnieuw. Voeg 1 dl lauwe melk toe en meng goed. Klop het eiwit stijf en schep het stijfgeklopt eiwit onder het beslag. Smeer een cakevorm (10,5 x 34 x 7 cm) in met boter en giet het mengsel erin. Bak de cake 60 minuten. Ontvorm op een rooster. Laat afkoelen.


Dit lekkere recept vond ik HIER

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank je voor je leuke reactie!!
Je reactie moet ik eerst 'modereren', goedkeuren op mijn blog. Je zal je reactie dus niet direct zien verschijnen, dat komt in orde zodra ik online ben!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...