Berichten

Berichten uit maart, 2012 weergeven

Mijn eerste Amineko

Afbeelding
Gisteren haakte ik de mond af, wat een gedoe, dacht ik! 
Bij het nader bekijken van andere foto's zag ik dat ik de mond er verkeerd wou aanzetten.... Na wat vragen en info via Marieke Dissel, was ik mee!  Gelukkig maar... Net alles in mekaar gezet (terwijl ik genoot van de laatste zonnestralen) en 
Amineko is in the house!!!! Voorlopig kreeg hij nog geen ogen... Ik vind hem zo ook wel ok, en jullie?!
Ik maakte een webalbum  enkel en alleen voor AMINEKO,  je kan alle foto's HIER bekijken!
Ik won ook de give away van 'Me', ook te vinden op facebook! Het zijn postkaarten gemaakt met foto's die ze zelf nam. DANK JE WEL!!

Ik ben verliefd op...

Afbeelding
Amineko!  En op nog een ander maar dan 65x groter :-)
Ik zocht wat katoen bij mekaar en ben er eergisteren aan begonnen.... Hij stal mijn hart bij verschillende foto's die ik zag op Pinterest!  en zij maakte op FB een eigen Amineko pagina! Waar je dit patroon kan vinden! Ik hoop die deze week afgewerkt te kunnen showen...
Nog een zonnige lentedag gewenst!

Vlaggenlijn

Afbeelding
Ik toonde al eerder waar ik mee bezig was!  En gisteren haakte ik dit af! Het werd een gehaakte vlaggenlijn,  met daarop HOERA!
Als je op de foto klikt, kan je het beter zien! Ik haalde mijn inspiratie "ergens"... (ik ben nu al een half uur aan het zoeken en  vind het niet meer). Ik schreef het wel zelf over en deed dat zo: (ik gebruikte nld 3)
Haak 3 losse,  keer en dan in de 2de één vaste en in volgende nog één vaste keer, 1 losse, 2x 2vaste (4) keer, 1 l, 4 vaste in elke vaste (4) keer, 1 l, 2vaste samen  1v 1v 2v samen(6) keer, 1 l, 6 vaste (6) keer 1 l, 2v samen 1v 1v 1v 1v 2v samen (8) keer 1 l, 8 vaste (8) en zo verder, altijd keer, 1 losse      - aan ene kant 2v in eerste v, vaste er tussen tot in laatste vaste, weer 2 vaste haken en dan      - in elke vaste 1 vaste tot je de gewenste vlag hebt! Ik ging tot 22 vaste!
Dan rondom in zelfde of ander kleurtje een rij van vaste haken, in een hoek 3 vaste haken! Daarbij niet keren, maar rondom je vlagje haken.
AFWERKING:
V…

Koosje in 't roze.

Afbeelding
Dat is ze dan uiteindelijk geworden, een roze Koosje!  Als klein detail stak ik vanbinnen nog een belletje  en gaf haar een bloempje aan haar oor ;-)

Ten aanval...

Afbeelding
Ik zag deze kleine griezel... Hij lijkt me wel te bevelen dat ik dit Koosje  (cadeautje voor geboorte) in elkaar moet steken. Doen zeker?!
Nog een fijne zaterdagavond :-)

Suikerbrood

Afbeelding
Deze avond bakte ik een heerlijk suikerbrood... We konden niet wachten tot het afgekoeld was om eraan te beginnen!Hier het recept:
Meng 150ml lauw water met 21gr droge gist, 500gr gewone bloem, 75gr boter in kleine stukken, 50gr suiker, een snuifje zout en 2 eieren.
Laat dat dan 20 minuten rijzen.
Bebloem je werkvlak en kneed het deeg en meng er ondertussen de suikerkorreltjes door.
Laat nog eens 40 minuten rijzen.
En dan bakken op 170°C een 20tal minuten, naargelang je oven dus...
Smakelijk!

Madeliefjes...

Afbeelding
Ik kreeg vorige week een eerste haak- verzoek... Van iemand wiens dochter verzot is op madeliefjes! Ze wou een hoofd- madeliefjes- krans zoals deze HIER.
Ik kon niet wachten om eraan te beginnen! Ik haakte een compleet pakket met nog een armbandje en een halsketting. Daarbij nog een kleine verrassing. (staat nog niet op de foto om de spanning erin te houden) Ik pakte alles netjes in en deed het deze avond op de post! Ik hoop dat ze er blij mee zal zijn...
Het overschrijven of kopiëren van mijn eigen haak patronen is niet toegelaten, een link naar mijn blogbericht kan wel daarentegen.
Hoe haakte ik die madeliefjes nu? Begin-- met geel haak je 5 losse + ring maken en 5 vaste haken,             of magische ring met 5 vaste erop (met 5 heb je dan 5 bloemblaadjes)met wit *** 3 losse, 2x omslaan, in de eerste vaste en 1 lus ophalen1x omslaan, 2 lussen ophalen1x omslaan, 2 lussen ophalen (nog 2 op naald)2x omslaan, in de vaste, 1 lus ophalen1x omslaan, 2 lussen ophalen1x omslaan, 2 lussen op…

Mientje straalt!

Afbeelding
Wat ben ik bezeten door de haakmicrobe...  Ik haakte zondag Mientje,  de vriendin van Koosje ;-). De naam heb ik haar zelf gegeven... Het patroon is net hetzelfde,  alleen haar oortjes staan rechtop en  ze heeft daarrond een bloempje hangen!  Ze kreeg ook wat meer kleurtjes aan haar lijfje.
Ondertussen haak ik aan iets totaal anders;  ziehier een kleine sneak peak
En onze oudste wou eens dat  al haar knuffels op een rijtje stonden op mijn blog!

Mr. Tony

Afbeelding
Ik haakte vorige week Mr. Tony...  Hij lijkt wel een échte heer met die roos in zijn mond! Het patroon vond ik in het boek  'Gehaakte beestenboel'. Nog een fijne week

Wie, oh wie...

Afbeelding
Is de winnaar van mijn 4de give away...????
Alle nieuwe volgers van harte welkomen de anderen merci om me te blijven volgen... Er zijn er zo'n 35 volgers bijgekomen, 14 'vind ik leukerds' bij op facebook,  en 7 met bloglovin'...
Afgelopen maand (februari) werd mijn blog meer dan 4500keer bekeken,  een gemiddelde van meer dan 150/dag. HAPPY ME !En dan nu... Ik weet het ondertussen al, best wel spannend, hé! Alle namen schreef ik op  (iemand waagde zelfs 2x een kansje),  stopte die in de tas, eventjes schudden,  een onschuldige kinderhand zoeken en gevonden ;-) En nu * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * SCROLLEN MAAR... * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *Marie-Lu, jij bent de winnaar!PROFICIAT,  stuur je me een mail, dan kan ik Koosje naar je opsturen! Ik vind het zo leuk om dingen weg …