woensdag 12 februari 2014

Barbiehaakster

Ik zag vandaag een mooie reportage op 'Iedereen beroemd',
een programma op de Vlaamse omroep één
Het ging over een 70- jarige Barbie kleren haakster!


Klik hier om het te bekijken...
Ze heeft meer dan 225 Barbie poppen gekleed met eigen gehaakte kleren.
Wat vinden jullie van haar collectie?!

Ik herinner mij dat mijn ma dat vroeger voor mij genaaid heeft
en dat ik ooit zo'n Spaans kleedje kreeg dat gehaakt was,
pure nostalgie dus!

8 opmerkingen:

 1. Amaai! Ik heb niets met barbies, maar ze maakt wél mooie outfits. Dat donkerblauwe kleedje bijna op het laatst, dat zou ik ook wel willen dragen (in stof dan).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik zag het ook op tv, ik vond dat ze wel mooie dingen maakte, maar het begint misschien wat uit de hand te lopen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, wij hebben dat ook gezien en ik vind dat schitterend wat ze doet! Heb tijdens mijn jeugd pas een barbiepop gekregen toen ik al 12 was, dus voor mij is dat zeker pure nostalgie. Want het is bij die ene gebleven en ik herinner me dat ik daar toen ook rokjes en een schortje (schots en scheef) voor heb gehaakt. Maar die madam van het filmpke die maakt echt zeer hippe haakkledij voor die barbies, die heeft echt (ontwerp)talent!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. aha hier heb ik het ook gezien en net als bij jou had mijn moeder indertijd ook zo'n spaans kleed gehaakt voor m'n pop , hadden we dat nu nog maar , idd pure nostalgie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb het filmpje net bekeken. Doet mij terugdenken aan de enige (namaak)barbie die ik ooit kreeg. Een vriendin maakte er met haar speelgoednaaimachine kleertjes voor en zelf heb ik er ooit iets voor gehaakt. Ben zeker dat het nog tussen de Barbiekleertjes van de dochters ligt. Maar het lijkt in niets op de kleertjes die deze mevrouw maakt ;).
  Haar hobby is toch wel lichtjes uit de hand aan het lopen, niet?
  't Zijn mooie dingen. Ze zou misschien de patroontjes uit kunnen schrijven en een boekje maken. Kunnen anderen deze mooie kleertjes ook maken. Ik denk dat er heel veel (kinderen) blij mee zouden zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuk filmpje, leuke links heb je toch ;-) Nou, ik doe het er voor om om zo zeventig te zijn hoor, geweldig! Ze zou inderdaad haar patroontjes eens uit moeten schrijven, zou erg graag eentje proberen te maken al lijkt het me wel priegelig.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oooh, de eerste barbies zijn hier vorige week in huis geslopen dus daar moet ik meer van weten :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh wat een barbies. Toevallig vorige week een patroon op Etsy gekocht voor een Barbie baljurk voor de barbies van mijn dochters. Ik was al begonnen maar was iets te klein, ga dus binnenkort weer opnieuw beginnen. Als die af dan zet ik het op mijn blog. Http://ma-mariska.blogspot.nl
  Groetjes, Mariska

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je voor je leuke reactie!!
Je reactie moet ik eerst 'modereren', goedkeuren op mijn blog. Je zal je reactie dus niet direct zien verschijnen, dat komt in orde zodra ik online ben!