zaterdag 1 november 2014

Appelflantaart



Nodig:
1 plak uitgerold kruimeldeeg, 1 kg appelen, 3 eieren, 25cl melk, 4 eetlepels suiker, 3 eetlepels gewone bloem, 2 eetlepels paneermeel

Hoe ga je te werk?
  • Leg het deeg (met bakpapier) in een taartvorm, druk goed aan en prik met een vork gaatje en bestrooi het deeg met het paneermeel
  • Schil de appelen en leg de fijne schijfjes in de taartbodem
  • Maak een papje met de bloem en enkele lepels melk
  • Klop de eieren los en meng ze goed door het papje
  • Voeg beetje bij beetje de suiker en de rest van de melk toe en meng goed
  • Giet deze mengeling over de appeltjes
  • Zet de taart in de voorverwarmde oven op 220°C. Verlaag de temperatuur na 15 minuten tot 200°C (kijk je eigen oven na, de ene zal de temperatuur lager moeten zetten, moet ik ook altijd doen) en laat nog 45 minuten bakken. Als de appels te bruin komen, dek die dan af met aluminiumfolie!
Afwerking:
Laat de taart afkoelen en bestrooi die net voor het opdienen met poedersuiker

Variatie:
Gebruik bruine i.p.v. witte suiker, voeg rozijnen toe, of wat kaneel. Verrijk het melkmengsel met een glaasje rum, wat amaretto of calvados ;-)

Ik vond het recept op de kartonnen wikkel rond een plakje bladerdeeg, Marc Payot.


8 opmerkingen:

  1. Anoniem1.11.14

    Bedankt voor je recept ga hem eens uit proberen .,weer eens iets anders .
    Het lijk me een heerlijke taart .
    Groet Geertje

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ziet er lekker uit. Fijn dat je het recept deelt met ons.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ziet er goed uit, bedankt voor het recept!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik krijg al weer terug honger :-) Je variant met bruine suiker en kaneel spreekt me erg aan, dat wil ik ook eens proberen!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik denk dat ik dit ook maar is moet gaan proberen! Ziet er lekker uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. waar kan ik kruimeldeeg kopen? Ik woon niet ver van de grens dus bezoek belgische supermarkt is geen bezwaar. De taart ziet er zo lekker uit. Alvast bedankt.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik koop dat gewoon in het koelvak van een groot warenhuis, ligt meestal bij het bladerdeeg!
      Succes!

      Verwijderen

Dank je wel voor je fijne reactie!