woensdag 26 oktober 2011

Hartjes met vanille

Ik heb het bakken weer te pakken; rijmt ook nog.
Uit mijn boek '1001 cupcakes' vond ik dit recept:

Zeef 210gr bloem, voeg er 180gr boter (in blokjes gesneden) bij. Meng alles met de hand tot het mengsel op fijn broodkruim lijkt.
Roer er 130gr witte suiker door en 1tl vanille aroma, tot een stevig deeg.
Uitrollen en hartjes uitsteken, leg die op een bakplaat.
Bak de koekjes 15 à 20 minuten in de voorverwarmde oven op 180°C, tot ze beginnen te kleuren.

Na uithalen zijn ze nog zacht, 
maar na afkoelen worden die lekker krokant. 
Laat ze afkoelen op een taartrooster.
Op de foto zie je 2 verschillende koekjes, 
de eerste keer had ik bij boven en onder warmte de hetelucht-  schroef aangelegd, 
waardoor ze volledig uitliepen en te vlug gebakken werden. (zie rechtse koekjes).


Bij de 2 de helft (op de linkerkant), 
is de hartjes-vorm veel beter te zien en enkel boven- en onder warmte gebruikt.
Ze zien er ook smakelijker uit.
Veel bakplezier.

3 opmerkingen:

  1. Hallo Sofie,
    Wat zien je koekjes er lekker uit. Ik dacht eerlijk gezegd dat de koekjes rechts met cacoa waren... Als ze maar lekker smaken toch? Want daar gaat het om, dan maakt het uiterlijk niet zo heel veel uit. Ik had laatst macarons gemaakt en die lijken niet echt op zoals ze er uit horen te zien, maar ze smaakten erg lekker en dat is het belangrijkste...
    Ik wens je nog een heel fijne namiddag,
    Groetjes,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hmm, die zien er inderdaad uit om op te eten!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. njam, die zien er wel lekker uit... ik dacht eerlijk gezegd ook eerst dat de rechtste lading chocolade koekjes waren :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor je fijne reactie!