donderdag 15 maart 2012

Suikerbrood

Deze avond bakte ik een heerlijk suikerbrood... 
We konden niet wachten tot het afgekoeld was om eraan te beginnen!
Hier het recept:
Meng 150ml lauw water met 21gr droge gist, 500gr gewone bloem, 75gr boter in kleine stukken, 50gr suiker, een snuifje zout en 2 eieren.
Laat dat dan 20 minuten rijzen.
Bebloem je werkvlak en kneed het deeg en meng er ondertussen de suikerkorreltjes door.
Laat nog eens 40 minuten rijzen.
En dan bakken op 170°C een 20tal minuten, naargelang je oven dus...
Smakelijk!

7 opmerkingen:

  1. mmmm ... hier staat ook iets te bubbelen om er uiteindelijk brood van te maken ... een zuurdesem :o)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mjam mjam mjam, dat ziet er erg lekker (en heel mooi!) uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Die ga ik zeker nog eens uitproberen! Ziet er heerlijk uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dat ziet er heerlijk uit!
    Gebruik je klonten suiker voor de bovenkant?

    Groetjes,
    Renske

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Neen, ik vermeng de parelkorrel suiker (geen klontjes suiker) erdoor en er blijven wat stukjes aan de bovenkant zichtbaar!

      Verwijderen
  5. Hoi Sofie,
    Dat ziet er heerlijk uit, zal ook vast wel heel erg lekker gesmaakt hebben...
    Ik wens je een heel fijn weekend,
    Lieve groet,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Sabrina18.3.12

    amai, dat ziet er lekker uit Sofie.
    We zullen dat hier ook eens proberen.

    Groetjes
    Sabrina

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor je fijne reactie!