Deze avond bakte ik een heerlijk suikerbrood...
We konden niet wachten tot het afgekoeld was om eraan te beginnen!
Hier het recept:Meng 150ml lauw water met 21gr droge gist, 500gr gewone bloem, 75gr boter in kleine stukken, 50gr suiker, een snuifje zout en 2 eieren.
Laat dat dan 20 minuten rijzen.
Bebloem je werkvlak en kneed het deeg en meng er ondertussen de suikerkorreltjes door.
Laat nog eens 40 minuten rijzen.
En dan bakken op 170°C een 20tal minuten, naargelang je oven dus...
Smakelijk!
mmmm ... hier staat ook iets te bubbelen om er uiteindelijk brood van te maken ... een zuurdesem :o)
BeantwoordenVerwijderenMjam mjam mjam, dat ziet er erg lekker (en heel mooi!) uit!
BeantwoordenVerwijderenDie ga ik zeker nog eens uitproberen! Ziet er heerlijk uit.
BeantwoordenVerwijderenDat ziet er heerlijk uit!
BeantwoordenVerwijderenGebruik je klonten suiker voor de bovenkant?
Groetjes,
Renske
Neen, ik vermeng de parelkorrel suiker (geen klontjes suiker) erdoor en er blijven wat stukjes aan de bovenkant zichtbaar!
VerwijderenHoi Sofie,
BeantwoordenVerwijderenDat ziet er heerlijk uit, zal ook vast wel heel erg lekker gesmaakt hebben...
Ik wens je een heel fijn weekend,
Lieve groet,
Mirjam
amai, dat ziet er lekker uit Sofie.
BeantwoordenVerwijderenWe zullen dat hier ook eens proberen.
Groetjes
Sabrina