Bij mijn meme at ik 'potten' rabarberconfituur uit, die ze eigenhandig had bereid!
Wat moet men doen?
Rabarber in huis hebben; één kilo is een goed begin.
Eén kilo suiker, om confituur te bereiden...
Na het wassen van de stengels rabarber, snij je die in stukken!
Doe de stukjes in een kom en overgiet die met de suiker!
Laat staan tot de suiker 'gesmolten' is. Ik schrok ervan hoe vlug die suiker "weg" was!
Zet de kom op het vuur; en laat rustig inkoken tot je de gewenste dikte verkrijgt; vergeet niet om erbij te blijven en te roeren zodat het niet aanbakt! de gewenste dikte kan je controleren door een lepel uit te scheppen en eventjes te laten afkoelen.
Schep de confituur in de bokalen; tot aan de rand vullen, draai het deksel goed toe, draai de potjes om voor een 5tal minuten en laat afkoelen!
Ik likte de pot wat uit en de smaak bevalt mij én mijn dochter enorm!!!
PURE NOSTALGIE dus...
Mijn meme moest eens weten, ze zou fier zijn!!!!
Mmmm dat vond en vind ik ook zo lekker.
BeantwoordenVerwijderenHeb nog rabarber in mijn tuintje staan, dus ik ga dit recept ook eens proberen!
BeantwoordenVerwijderenIk ben gék op rabarber! Ik zal het ook weer eens maken. groetjes
BeantwoordenVerwijderenEr staat in mijn tuin nog wat rabarber, daarmee ga ik jouw recept eens uitproberen!
BeantwoordenVerwijderenJammie, vooral mijn man is dol op rabarber!!
BeantwoordenVerwijderenWat een goed idee. Dat ga ik ook eens proberen.
BeantwoordenVerwijderenIk heb ook rabarber jam gemaakt! Met geleisuiker en de sap en rasp van een sinaasappel! En van verse aardbeien en geleisuiker! Ook erg lekker door (vanille) yoghurt! Mmmmmmm!!! Groeten
BeantwoordenVerwijderen