Ik bak ons brood al een jaar of 3 zelf!
Ik haal zelden een brood bij de bakker.
Soms een krokant stokbrood in het weekend.
Mijn broodbakmachine laat ik de laatste tijd aan de kant staan,
ik meng het deeg in mijn keukenrobot,
laat het een half uurtje rijzen.
Dan nog een 2 tal minuten kneden met mijn handen.
Dan het deeg in de vorm, nog een goed half uur laten rijzen,
soms in mijn oven, die ik op 30°C zet.
Het brood bak ik op 200°C in de oven, een half uur...
KLAAR!
Klinkt heerlijk, ga ik ook maar is proberen :D Misschien een leuk vakantieproject om met mijn zoon te maken :)
BeantwoordenVerwijderenLiefs,
Lola
Heerlijk! Ik heb het ook heel lang gedaan. Nu doe ik het eigenlijk alleen nog voor speciale gelegenheden.
BeantwoordenVerwijderenHmmm, ik kan het bijna ruiken....
X Nana
Ik wil ook eigen brood gaan bakken, maar hoe houd je het vers? Of eten jullie dat hele brood in 1 dag op? Lijkt me wat veel...
BeantwoordenVerwijderenIk bewaar dat in een doos, na 2 dagen is het brood hier op. In die doos, blijft het toch wel enkele dagen goed, hoor!
Verwijderenheerlijk zelfgemaakt brood.. heb het toen de kinderen klein waren jarenlang 2x per dag gebakken.
BeantwoordenVerwijderenals ze om half 1 tussen de middag uit school kwamen stond het warm op tafel. heerlijk met roomboter besmeerd of honing!
later heb ik ook een broodbakmachine gekocht.. en bakte het voor de overgebleven 3 personen als het bv kerst of zo was. nu ben ik alleen,voor mezelf bak ik nooit hahahah raar eigenlijk he??
hier werd vroeger ook steevast alle brood gebakken met een broodmachine. Na een tijdje werden de 4 zonen de smaakt van dat brood beu en zijn we gezwikt voor 'winkelbrood'. Nu we nog met ons tweetjes zijn komt dat machien geregeld terug boven, maar enkel voor speciallekes. Niks boven een vers boke, zoals, toeval, deze morgen!!! Met de overschot maken wij verloren brood, wat ook lekker is!!!
VerwijderenToen de kinderen nog thuis woonden bakte ik meerdere broden tegelijk in de oven, nu ik alleen woon bak ik voor mezelf ook gewoon brood, maar gewoon 1 brood per keer. En ik maak ze wat kleiner (minder gewicht)
BeantwoordenVerwijderenEn ik zou niet anders meer willen.
groetjes Danny
Wij doen het met de broodmachine... makkelijker maar het zelf maken zoals jij doet is lekkerder!
BeantwoordenVerwijderenMisschien toch maar eens terug mee beginnen... mmm. ik kan het bijna al ruiken!
yummie, dat ziet er lekker uit. Wij worden verwend door de buurman die zelf broden bakt en waar ik het gewoon kan afhalen, maar lijkt me leuk om dat zelf nog eens te doen (zoals vroeger af en toe gebeurde)
BeantwoordenVerwijderenHeb je toevalli een receptje dat je wil delen?
Inge, bij mijn tabblad, bovenaan, zie je een onderverdeling ' Fie bakt!', daar kan je wel een recept terugvinden... ik gebruik meestal de bloem versies van AVEVE. Met pitten, volkoren bloem.
BeantwoordenVerwijderenIk heb jarenlang een broodbakmachine gebruikt, en er 2 versleten. Toen was ik het zat, ik was zelf de enige die het brood at (maakte een half broodje per keer, was precies genoeg voor 1 dag). Mijn zus is een keer terug geweest naar de winkel met een kapotte broodbakmachine, en wat kreeg ze te horen? Tja, het is ook niet de bedoeling dat je die elke dag gebruikt! Daar zakte m'n broek van af! Maar op deze manier kan het af en toe ook natuurlijk. Maar wat bedoel je met een keukenrobot?
BeantwoordenVerwijderenZo'n kitchen- aid achtige machine, die je deeg draait!
VerwijderenIk heb een goedkope keukenmachine maar dan lukt het kneden niet zo best.
BeantwoordenVerwijderenwelk merk gebruik jij?
Ik heb vorig jaar en Bosh gekocht.... Je kan die op volgende link zien, ik ben er tevreden over http://lekkerbekkenmaar.blogspot.be/2013/06/appeltaartdeegkoekjes-met-mijn-nieuwe.html. Ik heb er ook een fruitpers en blender bij, alsook een groentensnijder. Perfecte machine, voor een bak'ster'!
Verwijderen