woensdag 11 juni 2014

Kersenconfituur

Zelfgemaakte kersen confituur maak je zo:


Ontpit 1/2kg kersen na het wassen, 
giet er 500gr suiker (voor confituur) op, 
laat eventjes inwerken.
Zet de pot op het vuur en laat al roerend gedurende 4 minuten inkoken,
 klaar!

Giet de confituur in propere potten, 
draai die na het vullen dicht 
en zet die enkele minuten op zijn kop, zodat de lucht kan ontsnappen.
Bewaar de potten een koele plaats...

4 opmerkingen:

  1. Ziet er voortreffelijk uit en het smaakt vast verrukkelijk. Dan van die propere potten is echt belangrijk om de confituur lang goed te houden. Dank je voor het recept.

    Groetjes, Margaret

    BeantwoordenVerwijderen
  2. iedereen is zo"n beetje op dit moment confituur aan het maken,hee!
    ik maakte er al van aardbeien en deze week van gele framboos(die kwamen zomaar in mn tuin(door de vogels)en we hebben er dit jaar superveel,leuk!
    maar kersen,hmmm...die zou ik liever zo opeten,superlekker..maar als je er teveel in de tuin hebt,wordt dit confituur,hee!laat ze u smaken!!! groeten debora

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Bedankt voor het recept. Lieve groet Tinie

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Anoniem8.7.14

    Hi! I would like to share your recipes on our site. Making your content available to our users would increase the visits to your blog and we would happy to have your nice images and recipes with us :). If you like the idea, please, visit mytaste.be. You will find a link with the instructions clicking on the link just under TOP 10 food blogs.

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor je fijne reactie!