Wafels met verse gist

Ik bakte deze avond wafels met gist; voor de eerste keer ;-)
En lekker dat ze waren; krokant en niet te zwaar...
Ik wil het recept met jullie delen;
 ik vond het in ' Koken voor elke dag',
een kookboek waar recepten heel eenvoudig in uitgelegd staan!

Beslagwafels:
Giet 500gr bloem in een kom, strooi aan de rand een snuifje zout en maak in het midden een kuiltje.
Breng in het kuiltje 4 eierdooiers, 2 eetlepels suiker en 25gr verse gist, die je eerder oplostte in een halve tas lauw water.
Laat 200gr boter smelten in 1/2l lauwe melk. Giet al roerend de melk onder de bloem to een glad deegje.
Voeg er 2 eetlepels olie bij en ook 1 pakje vanillesuiker.
Hef er de 4 opgeklopte eiwitten voorzichtig onder!
Laat het deeg rijzen op een warme plaats, de kom afdekken met een doek is ook beter...
Verwarm het wafelijzer en bakken maar...
Dien op met bloemsuiker!
HEERLIJK op een koude winteravond zoals vandaag ;-)

4 opmerkingen:

  1. Anoniem20:39

    Steeds geneigd om naar je blog te kijken. Leuk dat je al je recepten deelt met anderen.
    De rode kool was super lekker nu nog eens de wafels proberen in de kerstvakantie.
    Tot de volgende!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. mmmmm het water loopt me in de mond...ik zie er al warme kersen met slagroom bovenop liggen!

    groetjes
    Angeline

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Niet goed dit hihihihihi
    Komt net terug van mijn avonddienst ..... en nu heb ik me toch een trek in wafels :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Lekker hoor! Bedankt voor het linken op de Xmas Linkparty!
    Groetjes,
    Mariël

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je voor je leuke reactie!!
Je reactie moet ik eerst 'modereren', goedkeuren op mijn blog. Je zal je reactie dus niet direct zien verschijnen, dat komt in orde zodra ik online ben!