dinsdag 4 december 2012

Wie zoet is krijgt lekkers...

En hier zijn we allemaal 'zoetemondjes' vandaar mijn "liefde" voor het bakken!
Dit keer iets dat past bij "den tijd van het jaar" nl.
SPECULAAS!
Wat heb je nodig:
300gr bloem, 200gr boter, 150gr donkerbruine suiker, 100gr witte suiker, 1 ei, 1 koffielepel bakpoeder, 1 koffielepel kaneel (voor de liefhebbers) en 1 koffielepel speculaaskruiden (dit laatste vond ik tussen de kruiden in b.v. Delhaize).
Meng alles goed door mekaar, na een tijdje zal je goed met de handen moeten kneden...
Laat het deeg 1 nachtje rusten.
Rol het deeg uit, best wat bloem uitstrooien!
Maak er vormpjes uit. Ik gebruikte zo'n 'gingerbread' manneke, ik kreeg zo'n vormpjes eerder van mijn schoonmama!
Bak de speculaas op 180°C, zo'n 15 minuten; hou je oven in de gaten, want hier was 15 minuten wat te lang...

Ik maakte dit met de peuters in mijn klas, maandag het deeg, dinsdag het bakken en woensdag proeven...
De juf en haar collega's proefden al...

SMAKELIJK ;-)

4 opmerkingen:

  1. Mmmmmm, ze zien er heerlijk uit! Bedankt voor het recept!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ziet er lekker uit. Wat hebben die kleuters toch een heerlijke juf

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat ziet dat er lekker uit & dit recept voor speculaas kende ik nog niet, ga het eens proberen!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. oh moet ik ook dringend eens proberen te maken mmmmmm

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor je fijne reactie!