maandag 16 december 2013

Yoghurtcake met appel

Ik kocht vorig jaar zo'n kerstboom vorm in silicone.


Je kan die maar rond deze periode gebruiken,
dus bakte ik er vorige week deze yoghurt appelcake in!
Deze hoeveelheid kon ik op één glas na, niet in de vorm gieten.
Anders zou die gaan overlopen...


RECEPT:
1. Roer 140 gr slaolie met 200 gr witte suiker door elkaar
2. Klop 4 eieren los en voeg ze toe.
3. Meng 250 gr yoghurt door de massa en spatel er 250 gr gezeefd bakmeel onder.
4. Schil een appel e snijd die in kleine plakjes. Meng bij het deeg.
5. Vul het deeg in de beboterde bakvorm
6. Bak de cake in een voorverwarmde oven van 175°c ongeveer 40 minuten (afhankelijk van je oven)

Wie van jullie zet binnenkort deze cake op de tafel?!

5 opmerkingen:

  1. Anoniem16.12.13

    Lijkt me lekker!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. wauwie die ziet er mooi uit (en vast ook erg lekker). En ik had zomaar je give away gemist. Nu dus alsnog even aangemeld :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oh dat ziet er lekker uit zeg!!

    Mss moet ik deze ook maar eens gaan proberen! Ik wil steeds een keer een lekkere taart of cake gaan bakken maar ben niet zo'n keukenprinses haha ;)

    Groetjes Henrike

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Krijg er nu al trek in , zeker een recept om eens te proberen

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Een erg lekker recept.
    Ik maakte laatste iets soortgelijks ( bij mij ging er magere kwark in) in een hartjesvorm.
    groetjes, Franca.

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor je fijne reactie!