woensdag 9 november 2016

Chocoladerijsttaart

Deze namiddag haalde ik kokosmelk, 
bladerdeeg en dessert rijst.
Want ik wilde de chocoladerijsttaart van Jeroen Meus bakken.
Ik zag zondag zijn beknopte verslag van de afgelopen week.


En dat recept trok natuurlijk mijn aandacht.
Aangezien je eerst de rijst moet laten inkoken,
had ik alle tijd.
De oven aan...
Maar door 'de tijd' was ik vergeten om alle bakplaten en toebehoren
er uit te halen,
met als gevolg, er was vuur te zien in mijn oven.
Door de koelbloedigheid van mezelf en mijne wederhelft,
konden we de vlammen doven.
Mijn rubberen ovenwanten waren de boosdoener 
en vatten vuur.


Dus ging de taart een half uurtje later dan gepland de oven in.

---
bladerdeeg, suiker, ei, dessertrijst,
melk, kokosmelk, vanillestok, chocolade, 
cacao poeder
---


En, gelukkig smaakte de taart ons ;-)

7 opmerkingen:

  1. Oh help! Gelukkig was de taart niet verpest. Is het trouwens een desserttaart?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jeetje, vuur in je oven. Dat is wel spannend! En uiteindelijk toch nog een heerlijke taart, held die je er bent! XX Esther

    BeantwoordenVerwijderen
  3. o jee.. gelukkig bijtijds ontdekt je keukenbrandje.. die taart lijkt me heerlijk,

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Oei, gelukkig hebben jullie het brandje op tijd ontdekt.
    Wat ziet de taart er overheerlijk uit! Zal vast enorm gesmaakt hebben! (Peer uit blik erdoor is ook zo lekker!)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wow! Vuur in je oven! Wat schikken zeg! Gelukkig dat het nog goed is afgelopen. Ennnn jullie toch ook zelfs nog van een heerlijk stukje taart konden genieten ;)
    Fijne dag vandaag.
    Liefs, Wendy

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een schrik, gelukkig liep het goed af, maar de taart ziet er erg lekker uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Oeps, dat was een beetje warmer geworden dan de bedoeling was... Maar toch nog je taart gemaakt. Het ziet er lekker uit.

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor je fijne reactie!