vrijdag 7 april 2017

Paaskoeken gebakken

We zijn vandaag terug van een 5 daagse vakantie.
Eentje waarbij we vooral konden genieten, samen zijn en
vooral geen stress hadden.
Thuis zijn is niet alleen, 
de was en de plas! 
Maar ook mijn gezin verder verwennen.
Omdat ik met Pasen niet thuis ben,
probeerde ik een recept van paaskoeken vandaag uit.


En ik moet zeggen, 
de koeken smaken heel lekker.
Bovendien heb je de geur van het brood in je huis en
vind ik zelf brood, koeken bakken, 
altijd een leuke bezigheid.

Recept:
Meng 500 gr Surprima Plus (Aveve) bloem, 25 gr droge gist of 50 gr verse gist, 100 gr boter, 8 gr zout, 1 eierdooier, 60 gr suiker, 310 ml halfvolle melk.
Meng alles en kneed ongeveer 20 minuten.
Dek af en laat 20 minuten rijzen op 30°C.
Rol het deeg en steek er vormpjes in uit. Leg die op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
Nog eens 20 minuten laten rijzen op 30°C. Strijk het deeg in met een weinig ei. Plaats de koeken in een voorverwarmde oven van 175°C en bak ze ongeveer 17 minuten.
Smakelijk!

Bak jij soms al eens koeken? Of brood?
Meer recepten zie je hier op mijn blog.

12 opmerkingen:

  1. Ja dagelijks brood maar in een broodmachine,bloem erin,water erbij en 4u later njammie lekker brood!!
    Geniet ervan zal zeker lekker zijn 😉

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een vakantie zoals een vakantie hoort te zijn. Fijn. Dat klinkt lekker. Als ik het zo lees zijn het meer zoete broodjes of niet? Doe je er nog iets op als je ze eet? Zoals jam en clotted cream op scones?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik besmeer die met wat boter alleen. Een laagje confituur erop kan ook en weet je wat ik er ook lekker op vind, een schelletje (plakje) jonge kaas. Mmmmm....

      Verwijderen
  3. Njammie. Op het eerste zicht deden ze me aan dikke kastanjes denken. Ze zijn alleen al voor het oog heel lekker :-)
    Fijn dat je een leuke 5-daagse had, nu nog even verder genieten thuis... Zo te zien ben je al goed begonnen!
    Groetjes, Sigrid

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Je bent weer fijn uitgerust en dan kun je er weer tegenaan, zoals zulke lekkere broodjes bakken.
    Ik zou er ook jam op doen, lijkt me heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hm, dat ziet er lekker uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Dat klinkt als een heerlijke vakantie om lekker bij te komen. Jouw paaskoeken zien er heerlijk uit. De geur van brood of koekjes: mmm, heerlijk. Misschien een goed idee om ook weer eens wat lekkers te bakken.

    Groetjes, Margaret

    BeantwoordenVerwijderen
  7. lekker ziet dit er weer uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ze zien er lekker uit! Laat ze smaken. ^^

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Fijn zo'n vakantie!
    De koeken zien er heerlijk uit.
    Ja, ik bak geregeld koek of brood. Gezellig om te doen en heerlijk om van te smullen.
    Ik plaatste net een recept voor chocolade-rozijnen-broodhaantjes op mijn blog. Die bakten wij vanmiddag.
    Goede dagen verder!
    Ilse (by-ik.blogspot.nl)

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Klinkt als een fijne vakantie. Wat zien die paaskoekjes er lekker uit. En inderdaad de geur van verse broodjes in huis is met niets te overtreffen. Geniet ervan.

    Lieve groetjes, Tinne

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Altijd fijn, er even lekker tussenuit! Je koeken/broodjes zien er super gezellig uit. Vroeger kregen we altijd van die paashaasbroodjes met Pasen. Met rozijntjes als oogjes. Ik vond het altijd een feest. En... ze zijn er nog steeds, zag ik laatst :-))

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je voor je leuke reactie!!
Je reactie moet ik eerst 'modereren', goedkeuren op mijn blog. Je zal je reactie dus niet direct zien verschijnen, dat komt in orde zodra ik online ben!