In mijn moestuin gaat het goed,
vooral met het fruit.
Ik oogstte vandaag de laatste jeneverbessen,
mooi rood, maar toch echt zuur.
Teveel om zo op te eten,
dus maakte ik er een gelei mee.
Daarbij hou je enkel het vruchtensap over,
en dat meng je met suiker.
Ik heb bij het proeven van de gelei een "goed gevoel"....
Want mijn grootmoeder, maakte die vroeger altijd,
pure nostalgie dus.
Ik heb één potje kunnen bereiden
en vond het recept in een nieuw boek,
nl. 'Jam, gelei, confituur en meer lekkers van het seizoen'.
De lepel die je ziet liggen, is echt handig.
Bij het scheppen kan je die over de boord hangen
en met je mes de gelei verder op je brood open smeren.
Het boek heeft lekkere recepten,
met elke keer een verwerking van wat je met de jam
ook nog kan doen, na bereiding.
ook nog kan doen, na bereiding.
Met aardbeien, rabarber, bessen, pompoen, wortelen en nog zoveel meer!
jaaaaa lekker en als ik er te veel heb doe ik ze eerst in de vriezer en kook er later wat van
BeantwoordenVerwijderenDat ziet er lekker uit. Doet mij aan mijn moeder denken. Zo heb je lekker lang genot van alle lekkere dingen uit de moestuin.
BeantwoordenVerwijderenGroetjes, Margaret
Op jouw aanraden de etiketten besteld, zal ik het boekje dan ook maar aanschaffen ;)?
BeantwoordenVerwijderenReeds gemaakt dit jaar: aardbeien, frambozen, rode bessen, rabarber. Ook mengeling van voorgaande. De braambessen beginnen kleur te krijgen, dat zal de volgende confituur zijn.
Pure nostalgie ;)!
Hmmmmmmm, wat zal dat lekker smaken!
BeantwoordenVerwijderenLijkt me een heerlijke gelei. Van het boek wordt ik heel hebberig, die ken ik nog niet.
BeantwoordenVerwijderenHeerlijk, ik maak ook zoiets maar dan voor over de pudding, vla enz. met rode, zwarte en vlierbessensap,voor de hele familie en die doe ik dan in flesjes.
BeantwoordenVerwijderenErg leuk boek!
Hmmmm, lekker weer! XX Esther
BeantwoordenVerwijderenSmullen uit eigen tuin. Lekker!
BeantwoordenVerwijderen