vrijdag 30 augustus 2019

Appeljam


Ik kreeg vorige week 5 kg appels.
Redelijk zure appels, waarvan ik een deel verwerkte tot appelmoes. 


Maar ik wilde ook eens appeljam maken. 
Alle recepten die ik online vond,
waren in combi met ander fruit. 
Ik wilde 'zuivere' appeljam dus schreef ik voor jullie uit hoe ik het maakte. 

Schil de appels, verwijder ook het klokhuis. En snij die in kleine stukjes. Maak dat je ongeveer 500 gram appels hebt.
Voeg een goede scheut citroensap toe en 50 ml water. Breng lichtjes aan de kook. Af en toe omroeren. 
Plet de appels tot moes, terwijl de pot van het kookvuur staat. 
Voeg 500 gram confituur suiker toe, kijk op de verpakking wat de verhouding is. 
Laat dit mengsel nog een 4 tal minuten doorkoken, terwijl je ook af en toe roert. 
Omgespoelde potten vullen en klaar! 
Ik bestelde onlangs via Tiense suiker mooie 'jam' etiketten. Zo kan ik de datum en welke confituur /jam erin zit vermelden. 

Smakelijk. 

5 opmerkingen:

  1. En??
    Lekker?
    Eet je dat op brood?
    Ziet er wel heel lekker uit, dank je wel voor de moeite van het uitschrijven van het recept.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, super lekker. Ik eet dat op brood, of je kan het ook gebruiken op bladerdeeg, voor een taartje. En dan bakken in de oven. Njammie!

      Verwijderen
  2. lekker hoor jam!
    peren jam is ook lekker.. heb 3 perenbomen staan in mijn tuin en peren kan je nooit zo lang bewaren..
    appelchutney is ook lekker!!
    2 uien fruiten in een koekepan, rozijntjes er bij
    2 appeltjes in stukjes, peper kaneel
    ook maak ik van klokhuizen (zonder pitjes) appelazijn..gewoon de stukjes klokhuis in water laten staan in een fles met een doekje over de opening, als het goed is ontwikkeld zich een soort zwam boven in.. die laat je er in zitten dan gaat het sneller de volgende keer.
    ik gebruik de appelazijn ook als vitamineboost voor mijn kippen.. elke keer een scheutje in het drinkwater.

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor je fijne reactie!