Thuiskomen van enkele dagen Amsterdam,
en direct een cake bakken?
Ik kan dat!
Onze 4 kippen leggen dagelijks wel genoeg eitjes.
Dus straks ook nog pannenkoeken bakken.
Recept:
* Roer er 120 gr gesmolten boter onder.
* Daarna meng je er 120 gr zelfrijzende bloem bij.
* 100 gr gemalen speculaaskoekjes eronder spatelen.
Doe alles in beboterde vorm, of in kleine vormpjes, schik er appelschijfjes op; soms meng ik ook nog stukjes appel door het deeg.
Bestrooi royaal met donker bruine suiker.
Bakken op 180°-200°C, zo'n 40 minuten. Indien je kleine vormpjes gebruikt, bak je die minder lang natuurlijk.
Weesp
En we genoten van Amsterdam, het is de eerste keer dat we er waren.
Als Belg, wonende tegen de Franse grens, is dat waarschijnlijk niet zo vreemd...
We verbleven in Weesp, zo'n 15 minuten van het centrum van Amsterdam vandaan. Ik at kroketten en we deden een rondvaart op de Amstel.
Zalig, bij zo'n weer.
Nou, die cake ziet er fantastisch lekker uit. Ik ga je recept ook eens proberen...
BeantwoordenVerwijderenMooie foto's laat je zien van Amsterdam. Dit stukje Amsterdam vind ik wel mooi, maar voor de rest vind ik het zò druk en overweldigend...
Het is wel wat warm om in de keuken te staan, maar heb zo'n zin in deze cake.... ga hem toch proberen 🤪
BeantwoordenVerwijderenIn alle drie steden ben ik wel eens geweest. Brussel en Parijs heel lang geleden. In Amsterdam ben ik wat vaker geweest. Het Rijksmuseum vind ik zo mooi.
BeantwoordenVerwijderenJe cake ziet er heerlijk uit. Fijn als de kippen zo goed eieren leggen. Toen wij terugkwamen van vakantie ging ik ook direct aan de bak. Ik had op vakantie wat bakproducten gekocht en wilde deze direct uitproberen. Het werden Kanelbullar (Zweedse kaneelbroodjes). Jouw recept ga ik onthouden!
Groetjes, Ilse
Parijs (1979) en Amsterdam (weet niet hoe vaak, maar heel vaak) ben ik geweest, dus Brussel zou ik nog kunnen gaan zien. Het recept voor de cake bewaar ik, hij klinkt heel lekker en ziet er mooi uit.
BeantwoordenVerwijderen