woensdag 2 november 2011

Mini croissant

Vorige week ging ik naar een 'potjes' demo, met kookdemonstratie!
Aangezien ik zondagavond bezoek had, wou ik wel iets uitproberen... Je kon er een vorm kopen om de mini croissants te maken, maar ik deed het zonder én het lukte ook!
Zo doe je dat:
Snij een ronde bladerdeeg in 16 'gelijke' stukken, (of in 8 voor grotere croissants); kan heel makkelijk met een pizza-mes.
Beleg alle partjes met één van de vullingen naar keuze:

* hesp met boursin
* hesp met gruyère kaas
* gerookte zalm met kaas
* chorizo
* mengeling van gehakt
* zwan worstje
* confituur
* choco





*... en nog zoveel meer; natuurlijk naargelang het hapje dat je wil serveren!

Rol de brede kant op naar binnen, tot een mini croissant!
Bestrijk ze met wat eigeel en bak die zolang als er op de verpakking van het bladerdeeg staat.
Serveer warm, als hapje bij de aperitief!
Smakelijk!

5 opmerkingen:

  1. Wouw, wat een goed idee!!! Rol je het bladerdeeg zelf rond of koop jij ergens een ronde plak bladerdeeg?
    Groetjes, Corine

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @Hieperdepiep..., ik koop zo'n 'kant en klaar' bladerdeeg! Veel Succes!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hmmm heerlijk, ga ik ook een keer doen.
    Fijne avond,
    Groetjes,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hmmmm, lekker! Ik krijg er al zin in....

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor je fijne reactie!