Aardbeienconfituur

Ik had 1,5kg aardbeien aan een redelijke prijs mee...
Je kiest er voor, 
ofwel eet je die allemaal zo vlug mogelijk op,
 of je 'gebruikt' er een deel van om confituur te maken. 
(Zodat je er achteraf ook nog van kan genieten).
Het laatste werd dus gekozen;
 lees: ik was de enige beslisser, mijn andere huisgenoten volgden me blindelings ;-)

Men heeft dus nodig:
1kg gewassen en gekuiste aardbeien, 1 pakje PEC (een soort 'verhardings -product', want aardbeien bevatten geen of weinig pectine), 1/2kg witte suiker

Men doet de gewassen aardbeien in een grote kookpot, mengt er geleidelijk aan de PEC in, terwijl je het fruit aan de kook brengt.
Als het kookt, ongeveer 1 minuutje, mag je er de suiker onder mengen en verder aan de kook brengen, weer 1 minuutje... KLAAR!
Doe een lepeltje op een schaal, is de 'confituur' vlug opgesteven, dan zal het ok zijn....
Potjes vullen, dichtschroeven en vlug omdraaien, om de lucht eruit te keren!
Terug op de juiste kant zetten na 5 minuten en laten afkoelen.

HEERLIJK!

5 opmerkingen:

  1. ik heb het nog nooit gedaan...ga het zeker eens proberen thnxxx voor het recept, ziet er heerlijk uit zo
    lieve groet jenneke
    http://creaties-jenneke.blogspot.nl

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oeh lekker zeg! En ook leuk om te doen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat ziet dat er lekker uit.

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je voor je leuke reactie!!
Je reactie moet ik eerst 'modereren', goedkeuren op mijn blog. Je zal je reactie dus niet direct zien verschijnen, dat komt in orde zodra ik online ben!