zaterdag 7 april 2018

Granenrepen

Ik ben verzot op de granola, die ik zelf maak en 
altijd in een grote pot heb staan.
Maar deze repen,
lijken me een ideale vervanging, of aanvulling,
 als tussendoortje om te 'snoepen'.




Je hebt er onder andere een banaan, amandelen, 
citroen en gedroogde abrikozen voor nodig.
Ze zijn heel makkelijk te bereiden, 
en ze smaken wel redelijk zuur.
De volgende keer maar iets minder citroen aan toe voegen...
Wat er heel interessant is, dat je ze ook kan invriezen.
Zo kan je ze tot 3 maanden bewaren.
Handig, als je er een bakpapiertje rond maakt.
Zo haal je portie per portie uit de diepvries.


Ik haalde het recept uit een nieuw bakboek.
Mariette gebruikt vooral pure, voedzame ingrediënten.
Het boek is opgedeeld in 
*basis*ontbijt*tussendoor*koek*taart*feest*toetjes*
Ik maakte een link naar haar website, bij tussendoor, waar je ook andere gerechten vindt.


Naast de granenrepen,
vind je er ook recepten van lionrepen, gevulde speculaas, 
smoothie bowls, fudgie chocolate, zoete sesamkoekjes 
en nog zoveel meer lekkers.

---
Boek 
'Puur Zoet' van Mariette van Thuyl
Uitgeverij Forte Culinair
---

5 opmerkingen:

  1. De repen zien er heerlijk uit en gezond :)
    Mijn maakt ook altijd onze granola zelf, weet je meteen wat erin zit, net als bij jouw repen.
    Groetjes Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lijkt mij heerlijk.
    En zo handig om het in de vriezer te kunnen doen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Smullen. Maar inderdaad niet te zuur. Dat gaat ten koste van de feel good :)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Gezond en lekker! XX Esther

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor je fijne reactie!