zaterdag 18 januari 2020

Krokante wafeltjes

Het was al heel lang geleden,
dat ik deze krokante wafeltjes nog eens bakte.


Je bent wel een paar uur zoet,
als je de hoeveelheid hieronder gebruikt.
Maar ze zijn zo lekker,
dat je het gewoon eens moet proberen.
Ik heb wel zo'n heel fijn ijzer, 
zoals je op de koekjes kan zien.

Bereiding.
Smelt 300 gr boter en voeg er 500 gr witte suiker aan toe.
Meng de eierdooiers van 4 eieren eronder door, eventueel met een scheutje whisky (deed ik niet).
Voeg beetje bij beetje 500 gr gewone bloem aan het mengsel en blijf goed roeren.
Klop het eiwit (van de 4 eieren) stevig en meng dat er voorzichtig bij.
Wafelijzer op stand 7, FRIFRI


TIP: Voor deze hoeveelheid ben je wel een 3 tal uren zoet om alles te kunnen bakken, leg 4 hoopjes deeg (koffielepeltje is genoeg) op het fijne, hete ijzer...
En bakken maar...

Ben jij ook zo'n lekkerbek?!
Of eerder een ramp in de keuken, qua zoete dingen bakken?!

Fie bakt! voor meer recepten.

11 opmerkingen:

  1. Mmm, kejorkes :-) zo heten die toch bij ons. Ik weet niet of daar een officiële schrijfwijze van bestaat :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ken deze benaming niet! Ik ga eens op zoek naar 'de juiste' benaming ☺️

      Verwijderen
    2. Nu ik eventjes bedenk, hier in West-Vlaanderen worden die ook 'lukken' genoemd, waarbij je de k's niet uitspreekt en dus 'lu un' zegt. In ons dialect dus. Beter gekend als de krokante wafeltjes van Jules Destrooper, ook zo lekker!

      Verwijderen
  2. Oh, sentiment, wij bakten er zo ook, volgens het recept van mijn inmiddels overleden grootmoeder. Een hele avond werk, maar een hele week smullen. Tijd om dat nog eens te doen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. @pippa's hus, ik heb per ongeluk je reactie gewist... Zet je die er nog eens op? 😉

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Poging 2. ;-) Lekker die waffels, bij ons noemen we ze kniepertjes. XX Esther

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel voor je 2de reactie, 'kniepertjes' nog nooit gehoord!

      Verwijderen
  5. als west-vlaamse noem ik dat ook lu--en , ik doe er rum in ipv wisky en bak deze als nieuwjaarslukken , vroeger dronken we daar een elexirtje bij hhhhmmmmmmm , of met e goe sjatte kaffie

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Super, ben blij dat er nog iemand het woord lu--un herkent ;-)

      Verwijderen
  6. Hey sofie,

    Ohhhhh. Wat zien die er lekker uit. ik bewaar het recept zeker, keer het proberen waard.
    Fijne avond.

    Lieve groetjes,
    Emily

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor je fijne reactie!