maandag 28 oktober 2024

Boek 'Huisjes haken'

Christel Krukkert's "Huisjes Haken" is een haakboek,
 dat perfect past voor liefhebbers van schattige Nederlandse huisjes.
Ik vind de huisjes mooi, 
maar ga voorlopig geen huisje haken, omdat het voor mij 'te Hollands' getint is.
Vooral omdat ik Belg ben...
Elk huis heeft een eenvoudige basis, wat het haken toegankelijk maakt. 




Sfeervolle Nederlandse huisjes
In het boek vind je verschillende leuke ontwerpen van typisch Nederlandse huisjes: van de bakker tot charmante stadswoningen en zelfs een ijssalon. Elk huisje brengt een vleugje nostalgie met zich mee, wat zorgt voor een warm en herkenbaar gevoel.

Creativiteit en plezier
Hoewel de basisstructuur voor elk huisje hetzelfde is, kun je eindeloos variëren met kleuren, ramen en deuren. Je kan de patronen helemaal aanpassen aan jouw eigen smaak, waardoor elk huisje een uniek karakter krijgt en je zo een eigen straat gehaakt hebt.

Eenvoudig te volgen
De patronen van Christel Krukkert staan bekend om hun helderheid; met duidelijke stap-voor-stap instructies en mooie foto’s. Of je nu een beginner bent of een doorgewinterde haakster, je kan bij elk patroon nog een persoonlijk item toe voegen...
In het boek geeft ze aan dat de huizen ongeveer 19 à 20 com hoogte hebben. Je kan ze ook makkelijk recht laten staan, omdat ze aan de onderkant een stuk karton krijgen. Anders dan de kerstfiguren die 'plat' gehaakt worden. 

Conclusie
Huisjes Haken is een nieuw haakboek, dat je uitnodigt om met een lach aan de slag te gaan, als je natuurlijk van Nederlandse huisjes houdt ;-)

*gekregen van Uitgeverij Lannoo voor het schrijven van een review 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank je wel voor je fijne reactie!