woensdag 23 oktober 2024

Boek 'Moomin sokken breien'

Moomin sokken breien is een charmant breiboek van Linda Permanto.
Het is volledig gebaseerd op de geliefde Moomin-verhalen van Tove Jansson. 
Zelf ken ik het niet, 
maar de gebreide sokken zijn wel heel tof en geven me een glimlach bij het zien.
Voor de fans van zowel Moomins, als breien, 
geeft dit boek een perfecte combinatie van nostalgie en creativiteit.




Inhoud:

Het boek bevat een verscheidenheid aan 29 breipatronen voor sokken die zijn geïnspireerd op de Moomin-personages en de wereld waarin zij leven. De ontwerpen zijn zorgvuldig samengesteld met aandacht voor details uit de Moomin-wereld, zoals Snufkin, Kleine My en natuurlijk de Moomins zelf. Het boek biedt patronen voor breiers van verschillende niveaus, van beginners tot meer gevorderden, zodat iedereen plezier kan beleven aan het maken van deze bijzondere sokken.



Esthetiek:

De illustraties en de ontwerpen in het boek zijn een eerbetoon aan de originele Moomin-tekeningen van Tove Jansson. De sokken bevatten speelse kleurencombinaties en patronen die de magie van de Moomin_vallei vastleggen. Linda Permanto slaagt erin om de speelsheid en warmte van de Moomins te vertalen naar draagbare, praktische stukken.

Dit zijn trouwens mijn favoriete sokken ;-)


Gebruikersvriendelijkheid:

Het boek is duidelijk geschreven en de patronen worden goed uitgelegd. Voor de minder ervaren breiers zijn er gedetailleerde instructies en foto's die helpen bij elke stap van het proces. De breipatronen zijn systematisch en goed gestructureerd, wat het gemakkelijk maakt om de patronen te volgen.



Conclusie:

Voor zowel fans van de Moomins als breiliefhebbers is Moomin sokken breien een leuk breiboek. Het combineert creativiteit, vakmanschap en liefde voor de iconische personages uit Tove Jansson’s verhalen. Een absolute aanrader voor iedereen die graag een uniek paar sokken wil maken, geïnspireerd door de magische wereld van de Moomins!
 
*gekregen van Uitgeverij Lannoo voor het schrijven van een review

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank je wel voor je fijne reactie!