vrijdag 5 november 2010

Wafels bakken!


Halve liter melk en spuitwater (ook 1/2 l) met 250gr boter verwarmen zodat de boter volledig gesmolten is. Je mag ook enkel melk gebruiken, deed ik ook want had geen spuitwater.
Doe 500gr zelfrijzende bloem in een kom, maak een kuiltje, 1 pakje vanillesuiker errond en snuifje zout.
Dan 3 eierdooiers eronder mengen
En rustig aan het vocht eronder mengen, met een klopper.
Dan stijfgeklopt eiwit er goed en volledig onder mengen
Bakken maar, eventueel je wafelijzer invetten telkens je een wafel bakt met boter, geen olie want dan kleeft het deeg te erg aan het ijzer (ik spreek uit ervaring).

3 opmerkingen:

 1. Klinkt lekker! Ik maakte al vaak bewaarwafels, maar dit nog niet. Zijn ze warm zoiets als Brusselse wafels? En worden ze als ze koud zijn (of een dag later) slap? Ik at ooit heerlijke wafels die de mama van een vriend bakte, maar ze heeft haar recept niet meer. Ik denk dat ik deze koud en slap ook lekker zal vinden. Vlug eens proberen...
  Een andere juf

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat zijn van die wafels die je ook "in een tearoom" kan gaan eten, maar dan nog lekkerder en lekker krokant als ze juist gebakken zijn, maar de dag erna ietske slapper.
  Dit recept kreeg ik via mijn ma die dit dan weer kreeg van haar ma...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mmmm..als bewoner van Belgie zou ik toch een wafelijzer is huis moeten hebben..ik ga ´m gelijk op mijn verlanglijstje zetten! Klinkt heel lekker. Laatst in Maastricht wafels gegeten, ook nog warm en knapperig met poedersuiker! Heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor je fijne reactie!