Berichten

Berichten uit november, 2010 weergeven

Oliebollen

Afbeelding
NODIG:
250 g bloem, 1 snuifje zout, 100ml water, 100ml melk, 21 g verse gist (1/2 pakje), 1 zakje vanillesuiker, 4 eieren



WAT TE DOEN?
1. Zeef de bloem. Verwarm het water en de melk tot het lauwwarm is. Los de gist op in 1/4 van het watermelkmengsel.
2. Splits de eieren. Klop de eiwitten stijf. Klop de dooiers los  en voeg deze aan de rest van het watermelkmengsel (de overige 3/4) toe.
Giet het gistmengsel in een kuiltje in de bloem en voeg dan al roerend het andere mengsel toe!
Meng tot een glad beslag.
Schep er de opgeklopte eiwitten onder.
Strooi het zout en het zakje vanillesuiker over het beslag en roer dit er ook onder.
Laat dit geheel 30minuten rusten...


3. Verwarm de olie tot 170°C en lepel het beslag in de olie. Bak de bollen rond om rond goudbruin.
Strooi bloemsuiker erover en SMULLEN MAAR...

De verjaardagssnoeptaart

Afbeelding
Volgende week dinsdag is onze jongste jarig! Hij wordt er 5.Zoals altijd maken we, voor zijn feestje met de vriendjes, een verjaardagssnoeptaart... Dit is het resultaat, ze zullen kunnen smullen!

Op een druilerige feestdag...

Afbeelding
 ... als vandaag was het chillen, van de ene zetel naar de andere, lekker knus spelletjes spelen met de kids en wat bakken om straks op te eten!
Ik bakte klaaskoeken en ik moet zeggen, het rijzen deed heel goed zijn werk! Ik deed er ook wat rozijnen en van die suikerpareltjes bij...
Daarbij maakte ik wat chocolademelk... Enkel wat chocolade smelten,samen met melk, eventueel bijsmaken met wat witte suiker!

Wafels bakken!

Afbeelding
De kids zijn deze namiddag gaan spelen bij een vriendje uit de jongste zijn klas, ik was op mijn gemak...
Tijd zat om eten te kopen voor de avond, zou je denken! Toen we thuiskwamen rond 18u was het eerste wat ik vroeg: "Wat gaan we vanavond eten, frietjes van de frituur (ook heel lekker) of bak ik wafels!" De keuze was vlug gemaakt, alhoewel ik meestal sukkel met het maken van het deeg!
Maar met de nodige notities in mijn boekje lukt het me!

Omdat ik geen zin had in een hele avond bakken, bakte ik de helft van wat ik hieronder schrijf! Het was bakken en direct opeten, lekker vers! En dit is wat er over bleef, een hapje voor morgen nog ;-)


Melk (1/2l) en spuitwater (ook 1/2 l) met 250gr boter verwarmen zodat de boter volledig gesmolten is...(je mag ook enkel melk gebruiken, deed ik ook want had geen spuitwater.)
Doe 500gr zelfrijzende bloem in een kom, maak een kuiltje, 1 pakje vanillesuiker errond en snuifje zout!
Dan 3 eierdooiers eronder mengen
En rustig aan het vocht eronder…

Donut maken...

Ik vond dit al rondkuieren op You tube, die man legt elk recept woord voor woord uit, wel in het engels, maar toch interessant hoor!Ik zal dat wel eens uitproberen, en jullie?!?