zaterdag 15 september 2018

Kweeperen gelei


Ik kreeg eerder deze week wat kilo's kweeperen,
om eventueel te verwerken tot gelei. 
Dit boek heeft een duidelijk recept,
waarbij je de stukken kweepeer een 12 tal uur moet laten weken  


En ik heb van 0,9 liter sap drie potjes gevuld met heerlijke gelei. 
Mmmm.... Lekker! 

Meer info over het boek 

8 opmerkingen:

  1. lekker leuk voor de winter voorraad

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Klinkt goed! Dat wordt smullen...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Lekkere en gezonde vitamines vóór binnenkort
    Fijne Zondag... liefs Valerie

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Anoniem16.9.18

    Kweeperengelei is heerlijk! Maar ze onbewerkt opeten... geen aanrader ;-)
    Ik vind gelei trouwens ook altijd zo mooi, alsof je de zon hebt gevangen in een potje!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Kokkerellen noem ik dat, bezig zijn in de keuken, niet om te koken, maar voor de hobby, leuke dingen maken, dus knutselen in de keuken, "Kokkerellen" dus😊.
    Heerlijke bezigheid, zeker nu het buiten eerder donker wordt en kouder, dan krijg je zin om je voorraad weer bij te werken hè.
    Kweeperen, ik ken het niet, het boek wat je gebruikt hebt ook niet. Wat ga je met de gelei doen?
    Het klinkt heerlijk en ziet er ook goed uit!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik eet heel graag gelei op een boterham, of op een krokant broodje. MMMMmmm ;-)

      Verwijderen
  6. Ziet er lekker uit!
    Naar het boek ga ik eens op zoek. Ken het nog niet.
    Groetjes, Ilse

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor je fijne reactie!