Dit jaar een speculaas appelcake voor bij de koffie met Sinterklaas.
Zo lekker, die combi.
Recept:
* Mix 4 eieren met 120 gr witte suiker
* Roer er 120 gr gesmolten boter onder.
* Daarna meng je er 120 gr zelfrijzende bloem bij.
* 100 gr gemalen speculaaskoekjes eronder spatelen.
Doe alles in beboterde vorm, of in kleine vormpjes, schik er appelschijfjes op; soms meng ik ook nog stukjes appel door het deeg.
Bestrooi royaal met donker bruine suiker.
Bakken op 180°-200°C, zo'n 40 minuten. Indien je kleine vormpjes gebruikt, bak je die minder lang natuurlijk.
* Roer er 120 gr gesmolten boter onder.
* Daarna meng je er 120 gr zelfrijzende bloem bij.
* 100 gr gemalen speculaaskoekjes eronder spatelen.
Doe alles in beboterde vorm, of in kleine vormpjes, schik er appelschijfjes op; soms meng ik ook nog stukjes appel door het deeg.
Bestrooi royaal met donker bruine suiker.
Bakken op 180°-200°C, zo'n 40 minuten. Indien je kleine vormpjes gebruikt, bak je die minder lang natuurlijk.
Mmmmmmmm, ziet er zó lekker uit dit.
BeantwoordenVerwijderenIk ga het misschien uitproberen, lijkt mij héél erg lekker.
Dat lijkt me heel lekker ook eens proberen
BeantwoordenVerwijderenZiet er heerlijk uit.
BeantwoordenVerwijderenWat een leuk kleedje ligt eronder!
Dat is weer eens iets anders. Het klinkt heerlijk. Die ga ik voor het Sinterklaasfeest bakken. Bedankt voor het recept.
BeantwoordenVerwijderenGroetjes, Margaret
De cake vandaag gebakken (Glutenvrij). Vanwege de glutenvrije speculaasjes, die toch iets minder krachtig van smaak zijn, wat extra koek en speculaaskruiden toegevoegd..... De cake is heerlijk, ook voor de niet glutenvrije eters.....
BeantwoordenVerwijderen