woensdag 25 november 2020

Speculaas appelcake

Dit jaar een speculaas appelcake voor bij de koffie met Sinterklaas. 
Zo lekker, die combi.



Recept: 
* Mix 4 eieren met 120 gr witte suiker
* Roer er 120 gr gesmolten boter onder. 
* Daarna meng je er 120 gr zelfrijzende bloem bij. 
* 100 gr gemalen speculaaskoekjes eronder spatelen. 
Doe alles in beboterde vorm, of in kleine vormpjes, schik er appelschijfjes op; soms meng ik ook nog stukjes appel door het deeg.
Bestrooi royaal met donker bruine suiker. 
Bakken op 180°-200°C, zo'n 40 minuten. Indien je kleine vormpjes gebruikt, bak je die minder lang natuurlijk.


5 opmerkingen:

  1. Mmmmmmmm, ziet er zó lekker uit dit.
    Ik ga het misschien uitproberen, lijkt mij héél erg lekker.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat lijkt me heel lekker ook eens proberen

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ziet er heerlijk uit.
    Wat een leuk kleedje ligt eronder!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dat is weer eens iets anders. Het klinkt heerlijk. Die ga ik voor het Sinterklaasfeest bakken. Bedankt voor het recept.

    Groetjes, Margaret

    BeantwoordenVerwijderen
  5. De cake vandaag gebakken (Glutenvrij). Vanwege de glutenvrije speculaasjes, die toch iets minder krachtig van smaak zijn, wat extra koek en speculaaskruiden toegevoegd..... De cake is heerlijk, ook voor de niet glutenvrije eters.....

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor je fijne reactie!