zondag 14 mei 2017

Granola zelf maken

Omdat een tussendoortje soms zo makkelijk uit de kast te halen is,
wilde ik eens iets anders.


Je hebt onder andere noten, kokosolie,
honing en gedroogde vruchten nodig.
Je bakt het gemengde 'goedje' in de oven. 
Af en toe roeren is de boodschap.

KLIK hier voor het recept.


En ja, hoor, het is heel lekker!
Ik vraag me alleen af, 
hoeveel mag je daar dan eigenlijk van eten?
40 gram?
En waarbij kan je dat nog mengen? Yoghurt...

Heb jij nog lekkere alternatieven voor mij?

4 opmerkingen:

 1. Ziet er heerlijk uit! Ik maak het ook regelmatig zelf en doe het dan inderdaad het meest over de yoghurt. Maar soms ook over appel/rabarbercompote (met een beetje kaneel is dan lekker!) of gewoon een handje los.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk, granola! Zelf gebruik ik maple cyrup ipv honing. Vaak doe ik stukjes appel met kaneel even in de magnetron of oven en strooi er dan granola overheen. Heerlijk! Ook is het lekker op een appelpannenkoek. Ook maak ik wel eens granola koekjes. Voordat de granola in de oven gaat doe ik er wat geklopt eiwit doorheen, in een bakvorm met keukenpapier doen en dan het goedje aanduwen zodat het aan elkaar vastplakt. Dan in de oven en smullen maar!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zalig. Net snoep. Door je yoghurt of kwark of mengen met wat gesmolten chocolade. De koelkast in en je hebt heerlijke granolarotsjes of door een schaaltje noten. Het water loopt me in de mond

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een zelfde soort recept maak ik ook geregeld. Ik geniet ervan als ontbijt: schaaltje yoghurt, muesli (hier thuis wordt de granola "zelfgemaakte muesli" genoemd) en een half appeltje in blokjes erover ... mmm!

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor je fijne reactie!