zaterdag 21 juli 2018

HELP

This is a post to all my Bloglovin (B) readers.
If you want to read my blog,
please follow and read my blog on https://lekkerbekkenmaar.blogspot.com.
Just klik on this link ;-) 
You can see more posts than here on B...

En mijn jarenlange volgers mogen dit ook lezen, hoor.

Deze morgen na een jaar of twee weer eens ingelogd op B....
Daar wordt mijn laatste blogbericht al meer dan 100 keer gelezen en zelfs 'geloved' en 'gesaved' terwijl ik op mijn blog amper reactie krijg. De klikjes op B gaan naar B en niet naar mezelf die erover blogt. Grrrr....
Als jullie op B reageren, of liken of saven, dan ben ik daar totaal niet van op de hoogte. Want het gebeurt via B en niet via mij. Grrr...

Er worden zelfs zo maar hashtags gemaakt met woorden die ik gebruik in mijn blogpost, en dan gebundeld komen jullie, de B lezers, weer via B op een andere post van mezelf.
En als er iets wordt gepind vanaf B, kom je ook via Pinterest op B uit en niet op mijn blog....
Leuk, zou je denken, maar ik 'mis' daarbij honderden lezers op mijn eigen blog, compri?!

Vanaf nu ga ik alle posts op B 'deleten', ja, dat kan! En dat ben ik grondig van plan.
Dus aan alle B lezers, gelieve vanaf nu door te klikken naar mijn blog. Ere wie ere toekomt! Want zo alleen zal je mijn blog kunnen blijven volgen en lezen.
Het lijkt wel of ik blog via B, maar dat is niet zo. Ik blog al 8 jaar via Blogger!!
Op een eigen webadres, dat ik via Blogger aanmaakte en niet via B.
Ik las via blogtrommel meer uitleg, waarvoor dank.

---
update, na 1 dag posten van dit blogbericht lazen 58 mensen dit bericht via mijn blog, Blogger dus en 139 lazen dit via B.
---

En ja, ik blogde er 3 jaar geleden ook al over...
Laat die meer dan 2200 B readers nu maar even over-hoppen naar mijn blog.
Welkom!

Dus wil je mijn blog bericht van 
de blokjessjaal lezen KLIK dan hier.


Het gratis haakpatroon van het Bibi kussen KLIK.


De lekkere kersenclafoutis KLIK.


In de zijbalk van mijn blog zie je labels, mijn top 10
en een jaaroverzicht.
Blogjes die ik volg, tabbladen
 en nog zoveel meer...
En die zie je niet op B.


WELKOM!
Ik wil de trouwe lezers via B niet aanvallen, hoor. Jullie kunnen daar niks aan doen, maar weet dat er meer achter deze blog zit, dan je eigenlijk ziet...

Groetjes Fie!

17 opmerkingen:

 1. Anoniem21.7.18

  Ik snap dat het heel frustrerend is voor jou als blogger! Ik denk dat er ook een andere kant is,namelijk die van een “onschuldige” lezer. Als lezer wil je gewoon een eenvoudige manier om diverse blogs te volgen.
  Daar is Bloglovin er een van. En je moet je eer al heel erg in verdiepen om dit bovenstaande te achterhalen. Ik denk dus dat veel,lezers niets te verwijten valt en je frustratie niet voor hen bedoeld moet zijn, zij zijn zich niet bewust dat dit achter de schermen zo geregeld is. En hoe je het ook wendt of keert, die duimpjes zijn,al komen die niet bij jou aan, wel voor jou bedoelt! Verwijt je lezer dus niks! Maar wel de makers van bloglovin. Gr zus

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad, de lezer, die voor zijn gemak kiest, kan daar niks aan doen.
   Het is gewoon jammer, vind ik, dat die talrijke mensen, eigenlijk niet weten dat ze onze blog daarmee niet bereiken, en het platform B gewoon die likes en hartjes gunnen. Ik hoop gewoon met dit blogbericht, dat mensen ook mijn blog bezoeken en wie er achter zit.
   Het viel me gewoon op dat via B, nadat ik de app op mijn nieuwe telefoon had geïnstalleerd, (en ondertussen weer heb verwijderd) heel veel blogberichten worden gelezen, die ik post. Terwijl er via mijn echt webadres minder wordt gelezen. Dat kan ik nagaan in de statistieken.
   Ondertussen heb ik onderaan mijn blogpost een woordje uitleg geplaatst voor de trouwe lezers via B...
   Ik wil dit gewoon onder de aandacht brengen. B is ook al ingelicht hoor ;-)

   Verwijderen
 2. Beste Sofie, ik heb werkelijk geen idee waar je het over hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. B is een extern platform, waar je blogjes op een 'makkelijke' manier kan lezen. Maar die inderdaad, onschuldige lezers, lezen eigenlijk nooit via onze blogs, maar via B... Dus als ze er reageren, of iets leuk vinden, komen wij, bloggers, die niet te weten.

   Verwijderen
  2. O nu snap ik je, wat vreemd. Daar heeft toch niemand wat aan? Nou is het bloggen sowieso al teruggelopen, ook het blogs lezen, men vindt het makkelijker en sneller op instagram, heel jammer, maar niet het einde van de wereld gelukkig.

   Verwijderen
 3. toen b werd ingevoerd.. dacht ik al dat er iets niet klopte.. want je werd bang gemaakt dat je anders niks meer zou lezen.. dat was een pure leugen, want ik lees nog steeds alles via mijn leeslijst!!!
  net als dat gedoe pas met die wet op privacy.. iedereen in paniek.. maar blogspot heeft gewoon alles zelf aangepast.
  mensen worden eerst bang gemaakt of voorgelogen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat is helemaal waar. Het leek 5 jaar geleden wel of we mekaars blog niet meer zouden kunnen lezen, als we dat niet via B deden...
  En ja, ook ik lees wekelijks de blogs via mijn leeslijst op blogger door. Dank je wel voor je 'meelevende' reactie, Ineke. We laten het bloggen er zeker niet door he!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik blijf nog steeds alles volgen en lezen via mijn leeslijst zonder problemen. Goed dat je dit bericht deelt. Groetjes, Tinne

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Anoniem22.7.18

  Ik ben fan van Bloglovin, ook al tellen die lezers misschien niet mee op mijn blog zelf. Hoewel je als je bij B klikt op mijn blogpost, gewoon wél op mijn blog terecht komt. Misschien gewoon een instelling aanpassen? Ik zie het gewoon als een andere plaats om lezers te vinden, net zoals het aantal likes op IG niet op mijn blog terechtkomt... Het is gewoon een ander platform.
  Plus, ik vind Bloglovin heel mooi van design om blogs te lezen. Dat nodigt veel meer uit dan de leeslijst op Blogger.
  Maar ieder zijn mening en ergens heb je wel gelijk hoor!
  In elk geval; je hebt al een mooi cijfer van bezoekers op dit blog, dus troost je :-)
  Geniet nog van het warme weer de komende week, groetjes,
  Sigrid (Kat Kat Katoen)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het gaat me niet zozeer om het getal op mijn blog, maar wel om het feit dat B met de pluimen gaat lopen. Wie mijn blog leest via B ziet niet mijn blog, tabbladen, andere blogs, labels, ...
   En ja, ik heb nog eens via B naar jouw blog gekeken en ik zie inderdaad dat er bij jou enkel een foto te zien is en dan wordt doorgeschakeld naar je blog.
   Dank je wel voor je reactie

   Verwijderen
  2. Sigrid. Ik heb een oplossing, deels dan... Als je een blog post via B wil lezen, via de browser, wordt een stuk gepubliceerd tot en met de eerste foto. Daarna 'moet' er doorgeklikt worden naar de blog zelf.
   Maar ik vermoed dat je via de app wel door kan lezen op B.
   Hihi, wat verder uitpluizen...

   Verwijderen
  3. Anoniem25.7.18

   Ik merk ook verschillen op, je kan kiezen of je rechtstreeks op B publiceert of slechts een stukje laat zien. Ik kan me niet meer herinneren hoe dat je dat juist aanpast.
   Als ik bij mijn statistieken ga zien (in Blogger) dan zie ik wel nooit B als 'verkeersbron' dus ergens klopt er wel iets niet. Want als ze bv.doorklikken vanaf Fb dan zie ik dat wel terug in de statistieken.
   Ze maken het ne mens moeilijk hé :-)
   PS: Als ik het vindt, hoe je dat aanpast, dan laat ik het weten!

   Verwijderen
  4. Dat zag ik laatst ook, toen ik het 'help' bericht had gepost werd er toch 21 keer doorgeklikt naar mijn blog en kwam B wel tussen mijn verkeersbronnen te staan, anders nooit. Dus ja, ook als mensen naar onze blog doorklikken om te lezen, komen ze eigenlijk niet op onze blog terecht. Dot, niet zo erg eigenlijk... maar toch eens om bij stil te staan. En ja via FB komt er wel een verwijzing tussen de bronnen staan.
   We laten het bloggen er niet voor, hé. Dank je wel voor het meedenken,
   Fijne dag.

   Verwijderen
 7. Ik lees jou blog via je blog😊😊, begrijp ook niet waar je het over hebt, maar wil het ook niet weten!!
  Ik snap je verhaal heel goed, je raakt gefrustreerd als andere mensen of "bedrijven" met jou leuke geschreven berichtjes aan de haal gaan.
  Ik heb nooit iets gedaan met het hele gedoe over die privacy wet, ook nooit gedoe over gehad en blogger heeft het zelf aangepast.

  Blijf lekker bloggen, het Instagram maakte ook even een opmars, daar wordt nu veel gepost en op blogger steeds minder.
  Zo jammer, ik lees liever hóe mensen iets gemaakt hebben en een uitgebreider verhaaltje, dan dat ik alleen een foto zie, zonder veel tekst.
  Fijne zondag en geniet van het mooie weer.
  Ik (lees) zie je hier gauw weer, groetjes, Daphne

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Precies de reden waarom ik altijd doorklik naar de originele website/blog, maar wel de meeste blogs volg via B.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat mij vooral mateloos aan B irriteert zijn de nepvolgers die je als je erop klikt naar een russische sexsite leiden. En blokkeren gaat niet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nog niet ondervonden, aangezien ik niet meer via B blogjes lees.

   Verwijderen

Dank je wel voor je fijne reactie!